Blog Layout

חברה בע"מ או עוסק מורשה עצמאי?

חברה בע"מ או עוסק מורשה עצמאי ?

להחלטה זו השלכות הרות גורל הן במישור המשפטי והן במישור המיסוי.
להלן מספר הבהרות חשובות בנושא:

חברה בע"מ היא ישות משפטית נפרדת שיכולה לתבוע ולהיתבע.
בעלי המניות יהיו מוגנים, למעט - בערבויות אישיות, אי תשלום עבור מניות, התחייבויות לחברה, הרמת מסך וכד'. לעומת זאת, יחיד שנרשם כעצמאי (עוסק מורשה) חשוף באופן מלא להתחייבויות העסק ולתביעותיו ואף יישא בנטל הכספי.

שיעורי מס הכנסה:
ישנם הבדלים מהותיים מאוד בין עצמאי שמוגדר כעוסק מורשה לבין חברה בע"מ.
עוסק המורשה ישלם מס בשנה בה הופקה ההכנסה לפי מדרגות המס לאותה השנה. לעומת זאת בחברה בע"מ, 
המיסוי מתחלק ל-2 שלבים: הן במישור החברה והן במישור הפרטי של בעל המניות. מיסוי החברה יחול בשנה בה הופקה ההכנסה ולעומת זאת המיסוי במישור הפרטי של בעלי המניות יקרה כאשר בעל המניות ימשוך את הרווחים.

לסיכום
כאשר מקבלים החלטה כיצד להתאגד – כחברה בע"מ או כעוסק מורשה ישנם משתנים רבים שצריך להתייחס אליהם למשל: הפסדים נצברים לעומת רווחים נצברים, מוניטין החברה ויציבותה, דיני עבודה וכד'.
אך לפני קבלת ההחלטה טוב תעשו אם תפנו 
לקבלת ייעוץ מקצועי.


מאת לשלם פחות - בצורה חוקית! 31 Aug, 2021
תכנון מס - לשלם פחות בצורה חוקית !
מאת osher cohen 29 Aug, 2021
ביטקון המטבע החדש, נעים להכיר.
מאת my target 16 Jun, 2021
חושב לפתוח עסק? פתחת כבר? בכל מקרה, תצטרך לשלוח דוח שנתי למס הכנסה. אז.. מה זה אומר?  בעל עסק מחויב למלא ולהגיש דו"ח שנתי למס הכנסה על הכנסותיו והוצאותיו לשנת המס.   ככלל יש להגיש את הדו"ח השנתי עד 30 באפריל בשנה שלאחר תום שנת המס, אבל ישנם עסקים שרשאים להגיש מאוחר יותר, בהתאם להנחיות רשות המסים.
מאת my target 16 Jun, 2021
עסק עצמאי יכול להיות קרש קפיצה שטומן בחובו הזדמנות לרווחה כלכלית, אך מנגד יכול להיות גם כאב ראש לא קטן. צריך להעסיק עובדים, להתנהל נכון מול רשויות המס ולעתים גם לקחת סיכונים כלכליים. כדי לעזור לכם להצליח ואף ליהנות, ליבי כהן הנהלת חשבונות יספקו לכם מספר טיפים לעצמאי המתחיל. רשויות המס בישראל - עוסק פטור מורשה או חברה בע"מ. רשויות המס מאפשרות לעצמאיים לבחור בין פתיחת תיק במעמד של עוסק פטור, עוסק מורשה או כחברה בע"מ.
מאת my target 16 Jun, 2021
בטח! כל ארגון, גדול או קטן, זקוק לשירות של הנהלת חשבונות. בארגונים קטנים מעבירים את הרשומות והדו”חות לבדיקה של מנהל חשבונות חיצוני, וארגונים בינוניים וגדולים מעסיקים בדרך כלל מנהל חשבונות במשרה חלקית או מלאה שינפיק בעצמו את הדו”חות החשבונאיים. מנהל החשבונות אחראי על הכנת הדו”חות התקופתיים שהארגון מחויב להעביר לרשויות המס, והרישומים שלו מועברים לרואה חשבון, הנחשב בעיני רשויות המס לגורם המוסמך לאישור דו”חות מס.
Share by: